Mogul KiadóÍgy kezdődött: A Mogul Kiadó története..

Írtam és írok, és szerintem mindig is írni fogok, míg tehetem. Tettem ezt különböző online felületeken, indítottam blogokat, majd zártam le őket, mostanság viszont kézzel írok füzetekbe, kemény fedeles „naplókba”. Ami épp „ihletet” ad, leveszem az írószerboltokban a polcról, kifizetem, majd otthon megtöltöm oldalait gondolataimmal, érzéseimmel…

Egészen fiatalon írtam, amire éppen sikerült. Szerettem a suliban az olvasó naplók írását, majd az esszéket, naplót vezettem, határidőnaplókba rögzítettem életem apró-cseprő történéseit. Van, hogy a kezembe akadnak hosszú idő után. Olyankor jókat derülök, mert vicces ezeket néhanapján vissza-visszaolvasni.

Az első blogom 2005. decemberében kezdtem el, majd alig egy évvel később abbahagytam. Akkor az olvasóim buzdítottak, hogy a bejegyzéseimből készítsek egy könyvet. Elültették ennek gondolatát a fejemben. 2006 folyamán pedig döntöttem, lesz egy kiadott könyvem.

Sokáig parkolt ez után a „fiókomban”. Évek teltek el, több blogot indítottam, de valahogy elegem lett a nyilvánosságból. Megszüntettem mindet. Áttértem a kézzel írásra és ez azóta is így van.

Teltek az évek, közben többször is felmerült bennem a könyv kiadási ötlete, de 2013 őszéig igazából semmit sem tettem azért, hogy az ötletből kézzel fogható, a könyvesboltokban kapható könyv legyen. Akkor megkerestem több kiadót, melyek közül egy magánkiadással foglalkozó könyvkiadó rárepült a témára. Én pedig belelkesedtem. Végre valakinek kell a könyvem.

Én akkor nagyon naivan álltam hozzá az egészhez. Elhittem, amit a srácok mondtak. Felkészültnek és hozzáértőnek tűntek. Megkajáltam. Aláírtuk a szerződést. Magánkiadás. Én finanszírozom, ők pedig adják a hozzáértő csapatot, és ha elkészül, ők segítenek a terjesztésben és az eladásösztönzésben. És elkezdődött valami, ami mindennek nevezhető, csak közös munkának nem.

Bevallom, én sem tartozom a könnyű természetű emberek közé, de ha az érdek közös, akkor sok mindenre hajlandó vagyok. Itt csak “nem”-ek hangoztak el. Megakadtunk többször is. Teltek a hónapok. Eljutottunk olyan mélyre, aminél már nem volt lejjebb. Szerződést bontottunk. Aztán csak nem engedték el a könyvem. Így újból megállapodtunk más feltételekkel.

Átvállalták a költségeket, csak legyen mielőbb a boltokban a könyv. Majd 2014. július 4-én megtartottuk életem első könyvbemutatóját. Nagyon gáz volt. Senkinek sem kívánom. A kiadót inkább nem is minősítem.

Azóta a kapcsolatunk semmit sem javult. A könyv nagyon siralmasan fogy. Így a folyamat közbeni elhatározásom, hogy saját kiadót indítok és valahogy másképp, de megoldom, hogy fogyjon a könyv, csak megerősödött bennem.

Ráadásul az állam által indított egyik EU-s pályázati projekt (TÁMOP 2.3.6. A-B) elnyerése is hozzásegített ahhoz, hogy az újabb vállalkozási ötletem elinduljon.

Ez pedig a MOGUL KIADÓ…